Co lepsze w kuchni- panele czy kafelki?

Jeśli chodzi o tematykę związaną z kuchnią to kobiety mają tutaj większe pole manewru.

Przy wyborze odpowiednich nawierzchni zawsze zastanawiamy się nad tym co będzie praktyczniejsze i zarazem wygodniejsze w myciu i pielęgnacji.

Wiemy doskonale nie od dziś, że kuchnia to miejsce gdzie rozlewamy, stukamy, szorujemy i wciąż myjemy.

Co zatem jest lepsze przy wyborze podłogi?

Najważniejsze jest, abyśmy to by dobrze czuli się w naszym królestwie. Panele mają wiele plusów, ale ważna jest klasa ścieralności. Jeśli będą słabe to nie wytrzymają nawet kilku lat. Ważne jest również to jak reagują pod wpływem temperatury, zalania gorącą substancją, czy nie będą się rysowały i pęczniały pod wpływem wilgoci lub pary.

Jeśli chodzi o kafelki to z pewnością zaliczamy je do faworytów. Chociaż mamy możliwość iż mogą popękać np. podczas mocniejszego uderzenia to jednak szybko się je myje i mamy pewność, że nigdy nie będą pęczniały, ani też się rysowały.

 

kolor ?

Oczywiście ważny jest również kolor, który powinien rozświetlić naszą kuchnię.

Reasumując warto podkreślić, że wybór podłogi w kuchni nie jest tak oczywistym zagadnieniem. Każdy ma inne typy, ale na pewno powinniśmy przemyśleć co będzie praktyczniejsze i długotrwałe. Nikt z nas nie chce wymieniać podłogi co parę lat stwierdzając, że wybory, których dokonał były niesłuszne. Powinniśmy również pamiętać o prawidłowej pielęgnacji, która sprawi, że nasza podłoga będzie zawsze świeża i czysta.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *